Ceza hukukunun amacı toplumunn düzenini bozarak yaşamaya çalışan insanlara uygulanacak hukuk kurallarının bütünü oluşturmaktadır. Ülkü Hukuk&Danışmanlık; Türkiye sınırları içerisinde görülmüş veya görülecek ceza hukuku davalarına karşı uzman avukatlarımız öncülüğünde, Türk Ceza Kanunu Kapsamı’nda yer alan tüm suçlar kapsamında danışmanlık, mağdur avukatlığı, şüpheli veya sanıklara müdafilik hizmeti vermektedir.
Suç Kavramı Nedir?
Suç kavramı ceza kuralları olarak hukuk düzenimizde "Türk Ceza Kanunu" ismini taşıyan ana metinde ve ayrıca birçok farklı kanunlarda yer almıştır. Tirk Ceza kanunu incelendiğinde il olarak karşımıza "genel kısım" çıkar. Burada suç ve cezalara yönelik genel ilkeler yayınlanmaktadır. Bu ilkeler suçun unsurları cezai sorumluluk dereceleri, kusurluluğu kaldıran veya azaltan nedenler, güvenlik tedbirleri ve ceza çeşitleri gibi birçok önemli noktalara değinilir. Ülkü Hukuk&Danışmanlık ceza hukuku alanlarında ihtiyaç duyacağınız danışmanlık hizmetimize müşteri temsilcimizden ulaşabililirsiniz.
Ceza Hukukunun Temel İlkeleri Nedir?
Ceza Hukukunun en önemli iki temek ilkesi suçta ve cezada kanunilik ilkesi, suçta ve cezada kusur ilkesidir.
Suçun Unsurları
Bir kişinin cezalandırılacak bir suç teşkil etmesi için belli unsurlarun mevcut olması gerekmektedir. Suçu yaratan temek unsurlar, kanuni unsur, maddi unsur, hukuka ayrıkılık unsuru ve manevi unsurdur.
Ülkü Hukuk&Danışmanlık'nin Ceza Hukuku Alanında Sunduğu Hizmetler