|
İdare hukuku, devlet veya idari kurumlar ile kişi veya şirketler arasındaki hukuki ilişkileri düzenleyen hukuk dalıdır. Devlete ya da idari kurumlara karşı gerçekleştirilen işlemlerin tamamı idare hukuku kapsamında yer almaktadır. İdare, en kısa ifadeyle devletin devamlılığını sağlamak ve egemenliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen faaliyetlerin kapsamını ifade etmektedir. İdare hukuku ile devlet ve vatandaşlar arasındaki hukuki ilişkilerin düzenlenmesi ve uyuşmazlıkların çözümlenmesi sağlanmaktadır. İdare hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar idari yargıda çözümlenmektedir. İdari yargı mahkemeleri şunlardır:
İdare Hukuku Avukatı Kimdir? “İdare hukuku avukatı” ya da “idare avukatı” genellikle uygulama içerisinde idare hukukuna ilişkin dava ve işlemleri takip eden avukatlara denilmektedir. İdare hukukuna ilişkin gerçekleştirilen iş ve davalarda her ne kadar avukat bulundurma zorunluluğu bulunmasa da söz konusu alanın mevzuatının oldukça geniş olması ve yaşanacak hak kayıplarının durumu gözetildiği takdirde vekil bulundurma neredeyse zorunlu hale gelmektedir. İdare hukukunun mevzuatının çok geniş olması ve güncel olarak takip edilmesinin gerekliliği sebebiyle uzmanlık gerektiren bir alandır. İdare avukatının tecrübeli, dinamik ve hukuki donanıma sahip olması oluşacak hak kayıplarının önüne geçecektir. İdare Hukuku Avukatının Görevleri Nelerdir? İdare hukuku avukatı tarafından, idare hukuku alanındaki tüm hukuki iş ve işlemler gerçekleştirilmektedir. İdare avukatı tarafından takip edilen dava ve işlemlerin bazıları şunlardır:
Ülkü Hukuk&Danışmanlık olarak idare hukuku alanında uzmanlaşmış avukat kadromuz ile idare hukukundan kaynaklanan her türlü iş ve uyuşmazlıkların takibini gerçekleştirmekteyiz. İdarenin eylemlerine karşı herhangi bir kaybı yaşamamanız ve oluşacak zararların önüne geçmek için tecrübeli avukat kadromuz ile iletişim kurabilirsiniz. |
|